Familiemediation

Een erkend familie mediator is specialist op het snijvlak van communicatie, psychologie, recht en opgeleid tot financieel adviseur bij een scheiding. Juist die combinatie maakt de MfN-gecertificeerde familie mediator bij uitstek geschikt om families in conflict te begeleiden.

 


"(Echt)scheiden of roep om verandering?"

Herstel van de relatie als partners kan het uitgangspunt zijn om met behulp van een familie mediator emoties te normaliseren, weer te leren met elkaar te communiceren, begrip te krijgen voor elkaar en te werken aan een betere toekomst samen.

Wanneer je als partners, man en vrouw, niet meer met elkaar samen verder wilt en afscheid van elkaar wilt nemen dan komt het tot een (echt)scheiding. De familie mediator begeleidt jullie in dit heftige proces door overzicht te creëren en aandacht te geven aan het emotionele vlak.

Alleen een geaccrediteerd familie mediator is erkend om met jullie ook de inhoudelijk kant van de (echt)scheiding kwalitatief, financieel en juridisch goed te regelen.

Een familie mediator is gegarandeerd neutraal, anders dan wanneer je strijd gaat voeren met ieder een eigen advocaat. Daarnaast heb je beiden dezelfde mediator en kun je de kosten delen. Een door het MfN gecertificeerd en erkend familie mediator zal daarnaast altijd het belang van de eventueel aanwezige kinderen centraal stellen, waarbij het samen ouder blijven het uitgangspunt is. Immers, je gaat uit elkaar als man en vrouw én je blijft beide ouders. Hiertoe heeft de familie mediator de beroepsgelofte uitgesproken.

Mediationbureau 2FM begeleidt u zodanig dat u respectvol afscheid kunt nemen van elkaar als partners, waarbij de toekomstige zorg voor de kinderen als ouders centraal staat. De inhoudelijke aspecten die daarbij geregeld dienen te worden, worden zorgvuldig met elkaar en op elkaar afgestemd. Een geaccrediteerd (echt)scheidings-/familie mediator is officieel erkend om het volledige traject voor u te kunnen regelen.


 

"Als karakters gaan botsen omdat het communiceren stopt dan groei je uit elkaar. De wrijving versnelt en de ontladingen escaleren.

Door met bijna ex-partners een positieve blik op de toekomst te creëren draag ik bij aan een nieuwe zingeving. Geen sinecure, zeker niet wanneer er kinderen in de bemiddeling betrokken zijn. Een specialistische MfN-erkende opleiding tot familie mediator was een professionele stap naast mijn ervaringsdeskundigheid.

Nu reikt mijn expertise als gecertificeerd familie mediator van herstelbemiddeling tot en met geëscaleerde vechtscheidingen en samengestelde gezinnen. Oordeelvrij én doortastend naar beide partijen toe, waarbij het belang van de eventuele kinderen centraal staat."


Aandachtsgebieden:

  • Echtscheiding en ontbinding geregistreerd partnerschap
  • Relatie-herstel
  • Ouderschapsplan
  • Familieverhoudingen
  • Omgangsregeling
  • Gezin – Overig
  • Boedelverdeling
  • Alimentatie