Mediation Bureau 2FM

Anders Dan  Rechtspraak: samen vertrouwelijk regie opbouwen over de bindende oplossing.

 


Mediationbureau 2FM is een gecertificeerde full service praktijk voor mediation, advies en preventieve conflictoplossingen.

Gecertificeerd familie mediator voor relatie-herstel en echtscheiding. Ruim 20 jaar ervaring met arbeidszaken en groepsdynamische processen.


Familiemediation : Specialisatie Relatie-herstel, Echtscheiding en Ouderschapsbemiddeling

Scheidingsmediator en gecertificeerd opgeleid tot familie mediator voor relatie-herstel, echtscheiding en de financiële - en juridische afwikkeling bij scheiding. Dit met de focus op het belang en zorg voor het kind in bemiddeling.

Een door het MfN kwaliteitsregister erkende familie mediator begeleidt u zowel bij de emoties als de financiële- en juridische aspecten. De tevens ervaringsdeskundige mediator kan praktisch, respectvol en probleemoplossend begeleiden in het totaalproces; van rouwverwerking bij scheiding en hechtingsfasen bij kinderen tot vermogensverdelingen en alimentaties.

Duidelijke afspraken nodig voor een betere toekomst en/of het belang van de kinderen?

Schakel een gecertificeerde familie mediator in.


Arbeidsmediation : Specialisatie Arbeidsconflicten, Samenwerkingsconflicten en Teammediation

Arbeidsmediator door het MfN – en ADR register erkend. Met ruim 20 jaar bedrijfskundige en arbeidsrechtdeskundige HRM achtergrond in het bedrijfsleven. Dit betekent een optimale ondersteuning en een zo volledig mogelijke informatie bij de procedure naar de gezamenlijke besluitvorming. Door ervaring deskundig met de corporate – en MKB bedrijfscultuur als leidinggevende en werknemer.

Herstel van de samenwerkingsrelatie, herstel van het onderlinge vertrouwen dient de gezamenlijkheid. Echter, indien de beste oplossing het beëindigen van het dienstverband is dan krijgen jullie bemiddelende bijstand wat leidt tot een vaststellingsovereenkomst. Vaak met behoudt van uitkering of een passende regeling, zoals een van werk naar werk traject en/of passende vergoedingen.

Onoverbrugbaar verschil van inzicht met uw werknemer of werkgever?

Schakel een gespecialiseerde arbeidsmediator in.

Diana Monsauret-Jurrius, ADR.MED©, MfN

Oprichtster Mediationbureau 2FM en Registermediator


Diana Monsauret-Jurrius, ADR.MED©, MfN is de drijvende kracht achter Mediationbureau 2FM. Ze is nationaal gecertificeerd MfN-arbeidsmediator, – MfN-familiemediator en internationaal gecertificeerd ADR-registermediator, ADR-onderhandelaar en ICR register conflictcoach.

Ze heeft door postacademische -, specialisatieopleidingen en praktijkervaring de volgende specialismen:

  • Arbeids-, organisatie – en team mediation
  • Zakelijke conflicten
  • Onderhandelingen
  • (team) Conflictcoaching
  • (relatie - gezin - familie) Herstel mediation
  • (echt) Scheidingsmediation
  • Interculturele conflicten
  • Conflictpreventie trainingen

 

Diana gelooft in de kracht van mediation door juist de zelfbeschikking en de vertrouwelijkheid. Deze krachten zorgen ervoor dat mensen met succes kunnen werken aan de oplossing die positief bijdraagt aan hun toekomst. Ongeacht de uitkomst geeft het altijd zicht op nieuwe mogelijkheden.

Naast meer dan 20 jaar opgedane praktijkkennis in het bedrijfsleven betekent dit ook dat zij als arbeidsmediator een sterke organisatie sensitiviteit heeft en kennis van management en samenwerkingen. Bedrijven vertrouwen haar toe hun arbeidsconflicten op te lossen en hun teams te coachen wanneer de samenwerking stroef verloopt. Alsook maatwerk trainingen te maken en te geven ter conflictpreventie.

Familiemediation specialist door de ervaringen in haar eigen sociaal-maatschappelijke context. En, omdat ze MfN-erkend registermediator is voor scheidingszaken. Deskundig opgeleid om ook de benodigde financiële afwikkeling te begeleiden. Haar speciale aandacht gaat uit naar het kind in bemiddeling en de begeleiding van de ex-partners om vooral samen de ouders van de kinderen te kunnen blijven.

Naast de jaarlijkse vereiste en getoetste theoretische kennis is zij aangesloten op de meest recente rechterlijke uitspraken. Cliënten schrijven over haar dat ze vriendelijk, geduldig en professioneel is, ook duidelijk en strikt waar nodig.

Naar haar visie kies je voor mediation wanneer naast de inhoudelijke oplossing, ook de mens centraal staat: “Als mensen er écht toe doen.“

Het succes van mediation komt mede door de zelfbeschikking. Ik creëer graag de ruimte en daadkracht voor mensen die hun conflict kostenbeperkend en zonder rechterlijke procedure willen oplossen.

Het samenvoegen van de specialisaties arbeidsmediation en familiemediation is van extra waarde bij conflicten in het familiebedrijf.


Diana is tevens trainer conflictpreventie.

Een conflict?

Wanneer de impact van een conflict je blokkeert dan ontstaat er controleverlies. Samen werken aan de oplossing lijkt dan onmogelijk. Een mediator die erkend is door het MfN-register begeleidt neutraal en onpartijdig conflictpartijen in het proces naar een gezamenlijke oplossing. Anders dan bij de Rechtspraak behoud je inspraak over de uitkomst. Duidelijkheid over de mogelijke oplossing komt gemiddeld binnen 3 bijeenkomsten tot stand.

Er is altijd een conflictoplosser die u recht doet.

ARBEIDSMEDIATION / TEAMMEDIATION

Mediation bij arbeidsconflicten en teamconflicten kan de samenwerkingsrelatie herstellen. Mocht dat voor de individuele medewerker en werkgever niet hun oplossing zijn dan begeleidt de gespecialiseerde arbeidsmediator het proces naar de exit-mediation.

Meer...

SCHEIDINGSMEDIATION / RELATIE-HERSTEL MEDIATION

Herstel van de relatie als partners kan het uitgangspunt zijn wanneer je een familie mediator inschakelt. Wil je scheiden dan regel je onder begeleiding van de MfN-erkende scheidingsmediator o.a. de alimentatie, het ouderschapsplan, het (echt)scheidingsconvenant en het indienen van het verzoekschrift tot (echt)scheiding bij de rechtbank.

Meer...

DIALOOGBEMIDDELING / PRE-MEDIATION

Sommige kwesties zijn op te lossen met een goed gesprek, echter de drempel is te hoog of je voelt je niet sterk genoeg in het gesprek. Wat je zeker niet wilt is de schade vergroten. De dialoogbegeleider creëert vaardigheid en ruimte waardoor jullie weer met elkaar gaan communiceren.

Meer...

Conflictcoaching

Je ervaart een conflictueuze situatie. Hoe ga je het goede gesprek voeren? Het team ervaart onderlinge wrijving. Hoe kan het team weer verbinding met elkaar krijgen? Conflictcoaching draagt bij aan empowerment (het toerusten) en richt zich op het activeren van de eigen oplossingsgerichtheid.

Meer...

Trainingen

Conflictmanagement, mediationvaardigheden leren en zakelijke coaching. Hiermee ontwikkel je jouw kunde om constructief om te gaan met conflicten, effectief te communiceren en/of te coachen. Je leert wat jouw conflictstijl is en er wordt geoefend met vaardigheden om effectief om te gaan met conflicten.

Meer...

Registermediator

Schakel een MfN-registermediator in. Een registermediator is door de Raad van rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand erkend en handelen met beheersing en borging van zeer hoge kwaliteitseisen op het gebied van o.a. beroepshouding, permanente educatie en bedrijfsvoering.

Meer...

Hoe werken we samen aan de oplossing?

√ Onpartijdigheid en geheimhouding wordt geborgd;

 Neutraliteit is wat je ervaart;

 Met goede uitleg over het mediationproces;

 Door regulering van de machtsbalans tussen partijen;

 Er is ruimte en aandacht voor de emoties, zorgen en belangen;

 Door betrouwbare inhoudelijke-, juridische - en praktijkkennis over het conflict;

 Met een kostenbeperkende en voortvarende handelswijze;

√ Per fase in het proces kunt u uw mediation desgewenst beëindigen.

 

Mediationbureau 2FM is een zelfstandig kantoor. U ervaart hierdoor maatwerk en u heeft direct contact met en wordt bijgestaan door de registermediator zelf.


 

Er is altijd een locatie bij u in de buurt.

Mediationbureau 2FM praktiseert op diverse kantoorlocaties in Gelderland, Brabant, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

2FM

In de relationele context staat 2Forgive Mediation voor loslaten. In de zakelijke context staat 2FM voor het modelleren van de frequentie van communiceren.


Doortastend en ferm, zeker niet soft wordt er gewerkt aan het doorbreken van belemmerende overtuigingen en patronen. Niet persé om de ander te vergeven en juist bedoeld voor jezelf. Wanneer je je negatieve emoties over de ander en de kwestie weet los te laten dan ontstaat er weer ruimte in je hoofd om rationeel te werken aan de oplossing van je conflict.

Een veilige omgeving creëren voor beide partijen, het herstel van de communicatie en een efficiënte begeleiding op inhoud en proces is het eerste wat u beiden ervaart. Hierdoor ontstaat er ruimte om weer constructief met elkaar te communiceren en samen te werken aan de oplossing.


Het succes van mediation en coaching is vooral afhankelijk van hoe snel je het inzet.

U kunt voor mediation en coaching bij Mediationbureau 2FM terecht – ook tijdens de schoolvakanties – binnen 5 werkdagen. U heeft de keuze uit fysieke bijeenkomsten en/of online videosessies. Onze kantoorlocaties voldoen aan de RIVM maatregelen.


Kennismakingsgesprek.

Mediationbureau 2FM is een zelfstandige praktijk. U heeft altijd direct telefonisch contact met uw mediator of coach wanneer u informatie nodig heeft.

Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Zit u hierna aan ons vast? Natuurlijk niet. U bent tot niets verplicht. Het moet van beide kanten klikken. Is dat het geval, dan gaan we verder met stap 2 van ons stappenplan. Zo komen we tot de beste en snelste oplossing van uw conflict.

Reviews & Referenties

Mediations, bemiddelingen, (team)coaching, trainingen en workshops zijn in diverse (maatwerk)trajecten uitgevoerd voor corporates en het MKB in diverse branches zoals bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, de maakindustrie, de logistiek en in de retail. Hierdoor kunnen bewezen successen van best practices worden gedeeld.

Daarnaast is Mediationbureau 2FM aangesloten bij o.a. huisartsenpraktijken en het digitale loket Sociaal Domein van diverse gemeenten.

 

 

Verscheidene reviews van cliënten en opdrachtgevers:

caret-down caret-up caret-left caret-right

Arbeidsmediation

"Hoge kwaliteit van de dienstverlening."

Arbeidsmediation

"Inzicht, procedure en werkwijze helder geworden."

Arbeidsmediation

"Vriendelijk, met humor en professioneel. Duidelijk en strict waar nodig."

Familiemediation
Echtscheiding

"De mediator weet wat ze doet en heeft aandacht voor mijn zorgen en emoties."

Arbeidsmediation

"Goede informatievoorziening."

Arbeidsmediation

"De voortvarendheid van de mediation is veel beter als verwacht."

Arbeidsmediation

"Ik zal Mediationbureau 2FM zeer waarschijnlijk weer inschakelen."

Arbeidsmediation

"De samenwerking met de mediator zijn mij het best bevallen ten aanzien van haar snelheid van handelen en het borgen van de vertrouwelijkheid."

Familiemediation
Relatieherstel

"Door de nieuwe inzichten die ik tijdens onze mediation kreeg, wilde ik niet meer scheiden. Samen zijn we nu gelukkiger als ooit."

Familiemediation
Relatieherstel

"Wij raden Diana zeker aan, want ze komt tot bij de kern. Eigenlijk zou ieder stel voor relatie-onderhoud er gebruik van moeten maken."

Arbeidsmediation

"Onpartijdig, procedureel sterk. Plezierig in de omgang."

Mediation . Coaching . Training

"Zeer tevreden over het gelopen traject van mediation tot en met accountability teamcoaching."

Familiemediation
Ouderschapsplan

"Ik wil je bedanken voor de hulp en de gesprekken de afgelopen periode en alvast alle goeds toewensen voor de toekomst."

Coaching . Training

"De training zakelijke coaching én een wildcard om nadien te klankborden. Dankjewel."

Arbeidsmediation

"Je mag mij als referent gebruiken!"

Familiemediation
Echtscheiding

"Dankzij jouw advies gaat alles vast goed komen. Ik heb er vertrouwen in!"

Arbeidsmediation

‘Ik wil u dan ook bedanken voor de mediation die als een waardevolle toevoeging wordt beschouwd.

Mediation . Coaching . Training

... voor meer reviews en de referenties kunt u contact opnemen met Mediationbureau 2FM.


Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak voor een gratis  (online) kennismakingsgesprek.